Arbeta effektivare hemifrån

Här kommer fem tips

Fem tips för att arbeta effektivare hemifrån

Publicerad 23 mar 2020

Howto Projekt Tips

Allt fler arbetar nu hemifrån om man har möjlighet till det, under coronakrisen. Under de senaste 15 åren har vi strävat efter att vara helt platsoberoende, så distansarbete är vi duktiga på. Här kommer våra fem bästa råd för att bli minst lika effektiv vid hemarbete som på kontoret.

Fem tips till dig som jobbar hemifrån

1. Tydlig arbetsplats
Det optimala är om du kan ha ett eget rum som du kan kalla ditt kontor. Möjlighet att stänga dörren, dina saker får vara ifred, du är inte i vägen för resten av familjen och du behöver inte packa undan allt efter arbetsdagens slut. Men annars kanske du kan skapa en avskild arbetsyta, så att du har en definierad arbetsplats. Det är viktigt att du skiljer på när du är på jobbet och när du är ledig.

2. Gå till jobbet
Gör på samma vis som om du skulle gå till din ordinarie arbetsplats. Duscha, klä på dig, ät frukost. Sen tar du den där extra koppen kaffe när du satt dig på ditt hemmakontor och kommit till jobbet.

3. Skapa rutiner
Rutiner är viktiga. Bestäm när du börjar arbeta, när du slutar och när du har pauser. Vår erfarenhet är att det är lätt att man glömmer att ta lunchpaus. Ät lunch på samma tid som vanligt, ta en promenad. Du kommer att bli effektivare.

4. Gör listor
När du sitter ensam är det lätt att få känslan att du inte gör någonting, fastän du har gjort väldigt mycket. Om du kan bocka av på en lista att saker är slutförda, ser du själv och dina medarbetare att du har fått en massa saker utförda.

5. Var social
Det är viktigt, speciellt om du är helt själv hemma, att löpande under dagen ha sociala kontakter. Via telefon, mail, chat eller vad som passar dig bäst. Stäm av med kollegor hur de mår och vad som händer.

Lycka till och ta hand om er

Redo att börja ditt nästa projekt med oss?

Slå oss en signal på 035-177330 eller skicka ett meddelande till oss så kommer vi tillbaka till dig så fort som möjligt!

Skicka meddelande

Tre skäl att välja oss som webbyrå

Trygghet

Med snart 20 års erfarenhet, långvariga kundrelationer, stabil ekonomi och engagerade medarbetare kan du känna dig trygg hos oss.

Förståelse

Vi är flexibla, lyhörda och lyssnar kanske inte alltid på vad du säger. Utan förstår vad du menar.

Teknologi

VI levererar fantastiska digitala upplevelser till dina besökare. Anpassade att fungera, oavsett vilken enhet din besökare använder.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Vi skickar ut cirka 10 nyhetsbrev per år

Följ oss i sociala medier
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Kontakta oss