Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

De vanligaste frågorna om GDPR och svaren

Snabba fakta om GDPR

Publicerad 14 feb 2018

GDPR Säkerhet Tips

Den 25e maj 2018 träder General Data Protection Regulation (GDPR) i kraft. Den nya förordningen berör bearbetning och hantering av personuppgifter i samtliga EU-länder och dess medborgare.

Våra vanligaste frågor och svar om GDPR

Våra vanligaste frågor och svar om GDPR

Under GDPR blir du som kund hos oss kontrollerande företag av personuppgifter och är Personuppgiftsansvarig. DigiFactory blir ditt så kallade personuppgiftsbiträde.

För att underlätta för dig i ditt arbete med GDPR rörande din webbplats, har vi tagit fram de vanligaste frågorna och svaren.

Hur har DigiFactory förberett sig för genomförandet av GDPR?

DigiFactory kommer att uppfylla kraven i GDPR innan den 25 maj 2018. Men det är viktigt att du arbetar för att utvärdera ditt företags status i god tid innan GDPR träder i kraft.

Vem har ansvaret för personuppgifter på min webbplats?

Under GDPR blir du som kund hos DigiFactory, kontrollerande företag av personuppgifter och är Personuppgiftsansvarig. DigiFactory blir ditt så kallade Personuppgiftsbiträde.

Kommer DigiFactory att applicera en generell lösning som anpassar alla era kunder till GDPR?

Nej, det är tyvärr inte möjligt. Eftersom alla våra kunder har unika och skräddarsydda lösningar av olika omfattning, behöver varje kund se över vilka delar som behöver anpassas på sin lösning.

Vilken typ av information lagrar DigiFactory som kommer att påverkas av GDPR?

DigiFactory lagrar personuppgifter av dina besökare i applikationer främst vad det gäller nyhetsbrev, användarregister, e-handel, kundanpassade databaser och som ostrukturerad data i tjänst för e-post.

  • Uppgifterna styrs av, och är endast kända av dig som kund.
  • Våra kunder kan själva kontrollera själva borttagningen.
  • Loggar och säkerhetskopior rensas / raderas i cykler som tar hänsyn till kraven enligt GDPR.

Använder DigiFactory någon tredjepartspartner som är relevant med avseende på GDPR?

DigiFactory samarbetar med GleSYS AB (www.glesys.se) och Campaign Monitor (www.campaignmonitor.com) för Cloud och hosting-tjänster.

Var sparas data som är skapad av mina besökare?

Data sparas på servrar i Sverige.

Hur mycket data sparas och hur länge sparas det?

Mängden data, vilken data och hur länge den sparas är helt kundunikt och beror på vilken typ av lösning du som kund har från oss.

Delas min data med era andra kunder?

Du som kund är den enda som kan se och hantera din egna data. Åtkomst sker genom kundunik inloggning med hög säkerhet som är krypterad.

Vem kan få tillgång till min data?

Du som kund är den enda som kan se och hantera din egna data. DigiFactory kan enligt överenskommelse få åtkomst för att kunna ge support, felsöka och utveckla.

Finns det en eller flera versioner av min webbplats?

Det finns en originalversion och flera backuper.

Hur många kopior / backuper finns?

Din data säkerhetskopieras varje dygn. Säkerhetskopior sparas i upp till 14 dagar.

Hur skyddar ni er mot dataintrång?

DigiFactorys servrar har en hög säkerhet och ligger bakom brandväggar och med ständig övervakning.

Kommer ni att använda min data för andra ändamål?

Nej

Finns det loggfiler på min data?

Ja, i vissa fall.

Notera - GDPR omfattar väldigt mycket mer arbete än anpassning och justering av din webbplats. Detta är för många företag det minsta arbetet.

Mer information om GDPR hos Datainspektionen

Tre skäl att välja oss som webbyrå

Service

Vår förhoppning är att du ska känna att vi är mer än en leverantör. Någon som faktiskt bryr sig om att du får den bästa lösningen för dig.

Förståelse

Vi är flexibla, lyhörda och lyssnar kanske inte alltid på vad du säger. Utan förstår vad du menar.

Expertis

Vi har spetskompetens inom ett antal områden. Om vi inte har det, anlitar vi någon av våra samarbetspartners som har det.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Följ oss i sociala medier
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Kontakta oss
Kontakta oss

eller ring 035-177330

Få gratis tips för webben!

Självklart vill jag få de senaste nyheterna och tipsen till min e-postadress.