Många besökare har särskilda behov på webben, så det är viktigt att ha en tillgänglig hemsida

Tillgänglighet och användarvänlighet

Publicerad 01 aug 2011

Den allmänna uppfattningen om begreppet tillgänglighet på webben innebär att din hemsida är anpassad för funktionshindrade. På DigiFactory lyfter vi begreppet tillgänglighet till en högre nivå.

Vad är tillgänglighet?

Vi anser att på en tillgänglig webbplats skall informationen vara tillgänglig för alla, oberoende av webbläsare eller eventuella funktionshinder. Man räknar med att 10-20% av befolkningen har någon form av funktionsnedsättning. Vem har råd att bortse ifrån dem? Den större delen av dina besökare är kanske inte blinda, och de kanske inte har behov av särskilda hjälpmedel för att kunna använda en dator. Men man måste ta hänsyn till att genomsnittsåldern för en internetbesökare hela tiden ökar, och en sån enkel sak som att kunna öka och minska textstorleken är ibland helt avgörande. Det är också tillgänglighet.

Tillgänglighet är inget du betalar extra för hos oss.

Vi bygger alltid din webbsida enligt internationell standard och enligt de riktlinjer och rekommendationer som är framtagna av WAI och Verva (24-timmarsmyndigheten). Vill du sedan ta ett extra steg och anpassa din webbsida för till exempel mobiltelefoner eller handdatorer är steget inte så långt som du tror.

En tillgänglig webbplats är A och O för din verksamhet. Om inte dina besökare kan tillgodogöra sig informationen du har på din webbsida, så har hela syftet med din närvaro på internet gått förlorad. Dessutom är det så att en tillgänglig webbplats ger dig en högre placering i sökmotorerna.

Mer information
Vill du veta mer om hur DigiFactory arbetar med tillgänglighet? Eller vill du att vi skall göra en tillgänglighetsanalys av din webbplats för att se vad som kan förbättras?

Tre skäl att välja oss som webbyrå

Expertis

Vi har spetskompetens inom ett antal områden. Om vi inte har det, anlitar vi någon av våra samarbetspartners som har det.

Förståelse

Vi är flexibla, lyhörda och lyssnar kanske inte alltid på vad du säger. Utan förstår vad du menar.

Långsiktighet

Vi gör aldrig några snabba klipp. Punkt. När vi startar upp ett projekt med en ny kund, är vår målsättning alltid att det ska bli ett långvarigt samarbete.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Vi skickar ut cirka 10 nyhetsbrev per år

Följ oss i sociala medier
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Kontakta oss
Få gratis tips för webben!

Självklart vill jag få de senaste nyheterna och tipsen till min e-postadress.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut cirka 10 nyhetsbrev per år