Våra topp 5-favoriter bland extrafunktionerna i BackNet CMS

Topp 5: Vilka extrafunktioner i BackNet CMS är våra favoriter?

Publicerad 04 feb 2014

Förra vecka tog vi fram våra topp 5-favoriter bland standardfunktionerna, alltså de funktioner som alltid ingår i en installation av vårt publiceringsverktyg BackNet CMS. Idag tänkte vi tipsa om våra topp 5 bland extrafunktioner i BackNet CMS. Se listan nedan:

  • Lösenordsskydda sidor
  • SEO, sökmotoroptimering
  • Fotogalleri
  • Koppla post mot kategorier
  • Dra och släpp (sortera) i listtjänster

Lösenordsskydda sidor
Är precis vad det låter som. Med några enkla klick kan du lösenordsskydda enskilda sidor. Detta kan vara t ex att du vill begränsa rättigheterna till en sida med prislistor. Sidan syns i navigeringen men man måste logga in för att ta del av innehållet.
Funktionen kan även användas till ett Extranät (här syns inte sidorna i navigeringen), som är en lösenordsskyddad del av din webbplats som är avsedd för t ex dina kunder och partners. Du kan skapa en struktur med obegränsat med nivåer och sidor.
Du kan också sätta olika rättigheter på dina lösenordsskyddade sidor.

1. Här bestämmer du att sidan ska lösenordsskyddad, 2. Här bestämmer du vilka som ska ha åtkomst till sidan.

SEO, sökmotoroptimering
Med SEO-tjänsten kan du själv sökmotoroptimera dina sidor på din webbplats. Med SEO-tjänsten aktiverad, har du större chans att lyckas att hamna högt upp i sökmotorerna. Du bestämmer bland annat själv vad som ska stå i meta-taggarna. Kan du skapa kampanjadresser och 301:er samt skriva en egen url till sidan. En given funktion för att lyckas på nätet. Läs gärna följande: 5 enkla tips för SEO on page och 9 tips om så sökmotoroptimerar du själv med hjälp av BackNet CMS.

Fotogalleri
Skapa snabbt och enkelt galleri med foton på din webbplats. Fotona visas som klickbara thumbnails och i stor version. Du behöver inte ha några förkunskaper inom bildbehandling. Bilderna kan tas direkt från din digitalkamera. Det enda du behöver ha, är en fotogallerimall i ditt BackNet CMS, där du skriver i nyckelordet som du har taggat dina bilder med. BackNet CMS sköter resten. Smidigt va? Läs gärna Skapa bildgalleri/fotogalleri direkt på din hemsida.

1. Här sökmotoroptimerar du sidan, 2. Fält där du anger nyckelord som BackNet CMS ska skapa fotogalleri på.

Koppla post mot kategorier
Jobbar du med produkter kommer du att älska denna funktion. Funktionen kommer att spara dig en massa tid. Den är även mycket användbar i andra former där man vill kategorisera olika typer av objekt, t ex artiklar, anställda.
Med hjälp av koppla-funktionen kan du koppla en eller flera poster mot kategorier direkt i listläget. Du markerar bara de poster du vill koppla (kategorisera), klickar sedan på knappen koppla. Väl där väljer du vilken eller vilka kategorier posten ska tillhöra. Vips så är det klart. Du har nu lagt till din post i en eller flera kategori. Ruskigt snabbjobbat, dessutom kan du skapa obegränsat med kategorier.

Dra och släpp (sortera) i listtjänster
Med dra- och släppfunktionen i listtjänsten aktiverad i BackNet CMS kommer du själv kunna bestämma sorteringsordningen på alla dina artiklar/produkter (poster) ute på din webbplats.
T ex när man jobbar med produkter vill man ofta framhäva vissa produkter/artiklar. Detta gör du enkelt via dra- och släppfunktionen. Du har full frihet att sortera dina produkter/artiklar i den ordning du vill ha dem i. Är dina produkter kategoriserade blir sorteringsordningen dessutom unik för varje kategori. Bra va?

Läs gärna: sortera mera, nu även i listtjänsten i BackNet CMS

Vilka är dina favoritfunktioner i BackNet CMS?

1. Här kopplar sida till dina kategorier, 2. Här bestämmer du sorteringsordningen på dina poster.

Tre skäl att välja oss som webbyrå

Expertis

Vi har spetskompetens inom ett antal områden. Om vi inte har det, anlitar vi någon av våra samarbetspartners som har det.

Trygghet

Med snart 20 års erfarenhet, långvariga kundrelationer, stabil ekonomi och engagerade medarbetare kan du känna dig trygg hos oss.

Erfarenhet

Vi hjälper företag att göra bättre affärer online. Det har vi gjort sedan 1999.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Vi skickar ut cirka 10 nyhetsbrev per år

Följ oss i sociala medier
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Kontakta oss
Få gratis tips för webben!

Självklart vill jag få de senaste nyheterna och tipsen till min e-postadress.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut cirka 10 nyhetsbrev per år