Våra topp 5-favoriter bland standardfunktionerna

Topp 5: Vilka standardfunktioner i BackNet CMS är våra favoriter?

Publicerad 22 jan 2014

Idag tänkte vi tipsa om vilka standardfunktioner i BackNet CMS som är våra favoriter. Med standardfunktioner menar vi alltså de funktioner som alltid ingår i en installation av vårt publiceringsverktyg BackNet CMS. Se vår topp 5 nedan.

1. Högerklick i trädstrukturen, 2. Dra och släpp sidor
  • Högerklick i trädstrukturen
  • Dra och släpp sidor
  • Nyckelord på media
  • Beskära bild
  • Förenklad länkning

Högerklick i trädstrukturen
Högerklick i trädstrukturen, är det absolut snabbaste sättet att skapa ny sida eller länk, redigera, dölja eller avpublicera en sida. Högerklicket är en lite bortglömd funktion som vi gärna lyfter fram som vår absoluta favorit. Du hittar även fler funktioner så som kopiera, förhandsgranska, sortera samt radera vid ett högerklick.

Dra och släpp sidor
Med hjälp av dra och släpp-funktionen kan du förändra hela upplägget/strukturen på din webbplats i ett nafs. Du bestämmer helt och hållet själv hur strukturen på din webbplats ska se ut. Du kan bestämma sorteringsordningen på dina sidor. Du kan flytta en eller flera sidor samtidigt till en helt annan avdelning på din webbplats. Ta tag en sida och släpp den där du vill ha den i strukturen. Snabbt och enkelt sätt att göra förändringar.

1. Beskär bild, 2. Nyckelord på media

Nyckelord på media
En underskattad funktion i BackNet CMS är nyckelordsfältet som du hittar på varje media. Gör du rätt här och det handlar om att sätta rätt nyckelord, ett eller flera på varje media när du laddar upp den till BackNet CMS, har du mycket tillgodo när du ska använda detta media på din webbplats. Främsta fördelen är att det går mycket snabbare att hitta rätt media. Sen är det otroligt användbart till att skapa fotogalleri eller pressarkiv på din webbplats. Läs mer om fotogallerifunktionen.

Beskära bild
I version 4.3 tillkom det en efterlängtad funktion, nämligen beskär bild. Du kan numera beskära dina bilder som du har laddat upp till BackNet CMS. Dra in bilden till platshållaren på sidan du vill använda bilden. Där dyker en ny knapp upp och via denna kan du markera och beskära i bilden. Och du vet väl att BackNet CMS alltid behåller originalet orört? Läs mer om beskär bild.

Förenklad länkning
I BackNet CMS finns det en funktion som vi har kallat förenklad länkning. Denna funktion gör så att du aldrig behöver veta exakt url till sidan (på din webbplats) du vill länka till. Du slipper klipp och klistra länkar. BackNet CMS håller reda på alla dina interna länkningar. Skulle du mot förmodan flytta sidan länken pekar på, uppdaterar BackNet CMS länken automatiskt.
Markera ett eller fler ord i din text och klicka på länkikonen i wysiwyg-editorn. Låt rutan "länk till sida i BackNet" vara ikryssad. Välj sedan tjänsten där sidan/posten finns och markerar sidan/posten och välj infoga. Ett enkelt sätt att göra interna länkningar på din webbplats.

Håller du med oss? eller har du andra favoritfunktioner i BackNet CMS?

Välj tjänsten där sidan/posten finns och markerar sidan/posten och välj infoga

Tre skäl att välja oss som webbyrå

Säkerhet

Trygga, stabila och säkra serverlösningar för dina webbplatser att husera i. Historiskt har vi en upptid över 99,85%.

Erfarenhet

Vi hjälper företag att göra bättre affärer online. Det har vi gjort sedan 1999.

Förståelse

Vi är flexibla, lyhörda och lyssnar kanske inte alltid på vad du säger. Utan förstår vad du menar.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Vi skickar ut cirka 10 nyhetsbrev per år

Följ oss i sociala medier
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Kontakta oss
Få gratis tips för webben!

Självklart vill jag få de senaste nyheterna och tipsen till min e-postadress.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut cirka 10 nyhetsbrev per år