SEO

Hur lyckas man med sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering (SEO)

Visste du att det görs 50 miljoner sökningar hos Google dagligen och att Google har 95% av den svenska marknaden?
Att ligga högt upp i sökmotorerna kan ge dig många extra besökare. Detta ger dig en fördel gentemot dina konkurrenter då det oftast är någon av de översta sökträffarna man väljer när man gör en generell sökning.

Hur fungerar en sökmotor?

Idag räcker det ofta inte med att bara ha en webbsida. Lika viktigt är det att dina besökare hittar den. Detta har många tagit fasta på, och erbjuder sökmotoroptimering/seo med mer eller mindre seriösa metoder. Tyvärr är det ofta med syftet att lura sökmotorn till en högre placering, vilket i längden ofta ger motsatt resultat. Om fusket anses vara allvarligt kan din sida uteslutas ur sökmotorn helt och hållet.

Grundprincipen i en sökmotor är att särskilja specifika texter (t.ex. rubriker, nyckelord) från de generella (t.ex. vanliga textstycken). Sen antar den att de specifika texterna är mer beskrivande för innehållet och sätter större vikt vid dessa. På detta sätt går sökmotorn sedan igenom sida för sida på nätet och den som har mest relevant information, hamnar högst upp i sökningarna.

Tillgänglighet och sökmotoroptimering(seo)

Hur skall man då sökmotoroptimera? Det viktigaste är att hjälpa sökmotorn att hitta de specifika texterna, och genom att vi bygger sidor enligt internationell webbstandard och följer riktlinjer för tillgänglighet från WAI och Verva, så levererar vi sidor med en struktur som är nära nog så sökmotoroptimerad den kan vara.

Att tillgänglighet automatiskt ger en sökmotoroptimerad webbsida är kanske inte så konstigt när man tänker på att en sökmotor är den mest funktionshindrade besökare du kommer ha. Den är både döv och blind och dessutom kan den varken se Flash eller använda sig av JavaScript!

Redo att börja ditt nästa projekt med oss?

Slå oss en signal på 035-177330 eller skicka ett meddelande till oss så kommer vi tillbaka till dig så fort som möjligt!

Skicka meddelande

Tre skäl att välja oss som webbyrå

Trygghet

Med snart 20 års erfarenhet, långvariga kundrelationer, stabil ekonomi och engagerade medarbetare kan du känna dig trygg hos oss.

Kompetens

Vi är en liten webbyrå. Med ett noga utvalt nätverk av ambitiösa, kompetenta samarbetspartners och leverantörer, med spetskompetens inom sitt område.

Förståelse

Vi är flexibla, lyhörda och lyssnar kanske inte alltid på vad du säger. Utan förstår vad du menar.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Följ oss i sociala medier
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Kontakta oss

Få gratis tips för webben!

Självklart vill jag få de senaste nyheterna och tipsen till min e-postadress.