Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Du kan alltid nå din e-post via webbmail direkt i webbläsaren.

E-postinställningar

Publicerad 01 jun 2013

Du kan alltid nå din e-post via webbmail direkt i webbläsaren. Men vi rekommenderar att du även lägger till ditt e-postkonto i en e-postklient som Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird eller liknande på din dator.

Våra e-postlösningar ger dig en stabil e-postmiljö att växa i. Dina e-postkonton placeras i ett centralt mailcluster med hög tillgänglighet och redundans. All e-post går igenom ett spam- och virusfilter. Du når din e-post via POP3, IMAP eller webbmail.

Kontrollera att kontot fungerar

Ta fram inloggningsuppgifterna för ditt e-postkonto som vi har skickat till dig. Innan du lägger till e-postkontot i ett e-postprogram, kontrollera att uppgifterna stämmer och att allt fungerar. Det gör du genom att logga in på ditt e-postkonto via webbläsaren. Kan du logga in och ser ditt testmeddelande, stämmer allt.

Webbmail

Guider e-postklienter

Generella inställningar

Inkommande e-post
Inkommande e-post är, som namnet antyder, e-post som skickas till dig. Vår mailserver stödjer både POP3- och IMAP-protokollen. Dessutom kan båda protokollen SSL-krypteras. Använd POP3 om du vill spara dina mail lokalt på endast en dator och IMAP om du vill kunna läsa dina mail på flera enheter.

Server för inkomamnde e-post:
mail.glesys.se

Port för POP3:

  • Utan SSL: 110
  • Med SSL: 995

Port för IMAP:

  • Utan SSL: 143
  • Med SSL: 993

Utgående e-post
Utgående e-post är e-post som du skickar iväg. Protokollet vår mailserver använder är SMTP och den stödjer SSL-kryptering. Vi kräver SMTP-autentisering. Användaruppgifter för detta är samma som för inkommande epost, alltså hela din e-postadress och ditt lösenord.

Server för utgående e-post:
mail.glesys.se

Port för SMTP:

  • Utan SSL: 25
  • Med SSL: 587 eller 2525

Vi rekommenderar starkt att du använder protokollen med SSL, vilket gör att dina uppgifter krypteras när du hämtar och skickar e-post.

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Ja tack, jag vill inte gå miste om era erbjudanden, nyheter och tips direkt till min e-postadress.

Kontakta oss

eller ring 035-177330

Få gratis tips för webben!

Självklart vill jag få de senaste nyheterna och tipsen.