Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Ett stort grattis till våra kunder, ni använder ett av Sveriges bästa publiceringsverktyg

Artiklar, tips och guider om Google Analytics

Varför du ska använda UTM-parametrar

I dagens marknadsföring på nätet är det viktigare än någonsin att mäta vart kunderna kommer ifrån. Annonserar eller kör du kampanjer på nätet och använder Google Analytics för att analysera din trafik? Då ska du använda dig av så kallade UTM-parametrar.

Lägg till oss på Google Analytics

För att vi ska kunna hjälpa er med att administrera Google Analytics, behöver ni lägga till oss som användare. Så här gör du. - Logga in på ert Google Analytics konto (https://www.google.com/analytics/)

Spåra dina nyhetsbrev i Google Analytics

Via en ny funktionalitet i BackNet Nyhetsbrev kan du få ytterligare statistik på dina nyhetsbrevsutskick. Du som redaktör behöver inte göra något extra, utan BackNet CMS sköter allt. BackNet CMS applicerar spårningskod från Google Analytics, vilket innebär att du kommer kunna att få fram stati...

Äntligen lanserar Google en iPhone-app för Analytics

För ca två veckor sedan lanserade Google en iPhone-app för Google Analytics. Tidigare har man behövt förlita sig på tredjepartslösningar för att komma åt sin statistik.

Vad händer på din webbsida?

Med statistik kan man bevisa allt, utom sanningen, var det någon som sa. Det gäller inte Google Analytics. Med Google Analytics får du svar på exakt hur din webbplats används. Rätt bra tycker vi.

Vilka företag besöker din webbplats? (Google Analytics skola del 5 av 5)

Hade det inte varit kul att se vilka företag som besöker din webbplats? Du kan t ex få fram vilka sökord de har använt för att komma till din webbplats samt vilka sidor de har läst.Är det nya potentiella kunder eller bara konkurrenter som tjuvkikar? Så här gör du i Google Analtics...

Hur stor är mobiltrafiken på din webbplats? (Google Analytics skola del 4 av 5)

Numera säljs det fler smartphone än traditionella mobiltelefoner. Stora fördelen med dessa telefoner är att de är betydligt enklare att surfa på. Datatrafiken i mobilnäten har ökat med drygt 90% under det senaste året. Dessutom lägger vi mer pengar på mobila tjänster än fasta. Enligt PTS analy...

Vilka sidor får ingen trafik från sökmotorerna? (Google Analytics skola del 3 av 5)

Väldigt ofta fokuserar vi på de sidor som får mest trafik. Det är i de flesta fall helt riktigt. Men ibland är det bra att luta sig tillbaka och tänka till lite. En kul(?) infallsvinkel är att leta upp de sidor som inte får någon eller väldigt liten trafik från sökmotorerna och ställa sig fråg...

Vilka är dina bästa ingångssidor? (Google Analytics skola del 2 av 5)

Nästan alltid, är det index (startsidan) som är din bästa ingångssida. Men vilka kommer därnäst? Så här gör du för att få fram dem i Google Analytics.

När på dygnet når du dina kunder bäst? (Google Analytics skola del 1 av 5)

Idag tänkte vi dra igång en Google Analytics skola som består av 5 delar. Vi kommer dela med oss av några tips som vi tycker är väldigt användbara. Vi börjar med:

Tre skäl att välja oss som webbyrå

Förståelse

Vi är flexibla, lyhörda och lyssnar kanske inte alltid på vad du säger. Utan förstår vad du menar.

Långsiktighet

Vi gör aldrig några snabba klipp. Punkt. När vi startar upp ett projekt med en ny kund, är vår målsättning alltid att det ska bli ett långvarigt samarbete.

Teknologi

VI levererar fantastiska digitala upplevelser till dina besökare. Anpassade att fungera, oavsett vilken enhet din besökare använder.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Följ oss i sociala medier
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Kontakta oss

Få gratis tips för webben!

Självklart vill jag få de senaste nyheterna och tipsen till min e-postadress.