Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Ett vanligt misstag är att fokusera på enskilda sökord istället för sökfraser

Optimera för sökfraser, inte enskilda sökord

Publicerad 17 jun 2013

Att göra en sökordsanalys är svårt. Ett vanligt misstag, i synnerhet om man inte är van, är att fokusera på enskilda sökord istället för sökfraser.

Vi ska ta ett extremt exempel för att visa vad vi menar.

Om du har ett konferenshotell i Halmstad, borde "hotell", "konferens" och "halmstad" vara viktiga sökord för dig. Om du väljer att optimera för varje enskilt sökord, kommer det att dels innebära väldigt mycket arbete och en STOR marknadsbudget, dels kommer du troligen inte få den konvertering du önskar.

Att finnas med på topp 10 på sökningen "hotell" kan säkert ge dig många besökare på din webbplats, men det kommer mest troligen att ha en väldigt låg konvertering. Placeringarna i sökresultatet är inte det viktigaste, det viktigaste är att konverteringen är hög, alltså att besökarna på din webbplats på ett eller annat sätt blir dina kunder. 

Sökfraser

Om du istället väljer att optimera för sökfrasen "hotell, konferens, halmstad", är chansen väldigt mycket högre att besökarna som du får till din webbplats, är potentiella kunder. Konkurrensen kommer att vara betydligt lägre och din marknadsbudget får mindre hål i sig.

Tre viktiga nyckeltal inom SEO

  1. Konverteringen - besökaren som hamnar på din hemsida, ska ha hamnat rätt och konvertera från besökare till att bli din kund. På ett eller annat vis. Då har du valuta för investeringen.
  2. Den faktiska söktrafiken - om vi väljer att optimera för sökordet "snabelnäsrensare", spelar det ingen roll att vi ligger på topp 10 hos Google. För det är ingen eller alldeles för få som söker efter det.
  3. Placering i sökresultatet - optimera för relevanta sökfraser och se till att få (och behålla) bra placeringar i resultatlistorna.

Kontakta oss, så kan vi diskutera hur vi kan hjälpa dig.

Tre skäl att välja oss som webbyrå

Långsiktighet

Vi gör aldrig några snabba klipp. Punkt. När vi startar upp ett projekt med en ny kund, är vår målsättning alltid att det ska bli ett långvarigt samarbete.

Säkerhet

Trygga, stabila och säkra serverlösningar för dina webbplatser att husera i. Historiskt har vi en upptid över 99,85%.

Förståelse

Vi är flexibla, lyhörda och lyssnar kanske inte alltid på vad du säger. Utan förstår vad du menar.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Följ oss i sociala medier
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Kontakta oss

Få gratis tips för webben!

Självklart vill jag få de senaste nyheterna och tipsen till min e-postadress.