Såhär ska du tänka för att hamna högt hos Google

Sex tips för bättre Google-placeringar

Publicerad 17 aug 2016

Google Tips

Förutsättningarna för att ranka högt hos Google förändras hela tiden. Det finns inga snabbfixar för att få bra placeringar. Som så mycket annat här i livet, är det smartaste att ha en långsiktig plan. Och att konsekvent arbeta med den.

Sex tips för bättre Google-placeringar

1. Content is king

Vi har poängterat detta sedan tidigt 2000-tal och det är nog viktigare än någonsin. En webbplats utan relevant innehåll kommer Google inte att ranka högt. Vad som är relevant innehåll finns det inget enkelt svar på. Googles primära uppgift med sin sökmotor, är att ge så relevanta sökresultat som möjligt till sina besökare. Utgå från det när du planerar innehållet på din egen sajt.

2. Håll hög kvalitet

Innehållet ska inte bara vara relevant, det behöver hålla en hög kvalitet också. Det ska vara grammatiskt riktigt, vara rättstavat och inte innehålla försök till sökordsspammande. Alltså orimligt upprepande av vissa sökord. Skriv texter som dina besökare vill läsa till punkt. Skriv aldrig texter för sökmotorerna, skriv för dina besökare.

3. Kvalitativa länkar

En av de viktigaste faktorerna som gjorde Google så framgångsrikt vid sekelskiftet, var deras syn på länkar. En sajt som många andra länkar till, är bättre än en sajt som inte har många inlänkar. Detta gäller i högsta grad fortfarande, men kvaliteten och relevansen på länkarna är numera avgörande. Det räcker inte att ha många lågkvalitativa inlänkar, det kommer inte att göra någon skillnad.

4. Tekniska förutsättningar

Under de senaste åren har Google lagt stor vikt vid att även de tekniska förutsättningarna ska vara korrekta. Mobilegeddon är väl det som fick störst medial uppmärksamhet. Här är ett urval av andra parametrar som Google troligen tar hänsyn till i sin algoritm:

  • tydlig struktur
  • bra navigering på sajten
  • ej duplicerat innehåll
  • bra svarstider (sajten ska inte vara långsam)
  • https-kryptering
  • mobilanpassning

Kort sagt, en sajt som ger en bra användarupplevelse, kommer Google att ranka högre.

5. SEO eller SEM

Sedan slutet av februari visas inte längre några textannonser till höger om sökresultatet på Google. Dessutom har de översta annonserna blivit fyra, mot tidigare tre. En förstaplats på Googles organiska resultat, innebär i praktiken i många fall att man visas först på plats 5 under de 4 sökordannonserna. Om det dessutom är en kommersiell sökning som ger ett kartresultat, lokalt sök, hamnar en förstaplats rätt långt ner. Detta gör att fler företag behöver ta ställning till om det räcker med att synas i det organsiska sökresultatet eller om man ska annonsera med Google AdWords.

6. Google blir ännu smartare

Sedan slutet av 2015 använder Google Rankbrain. Rankbrain använder sig av artificiell intelligens för att tolka sökningar där användaren inte riktigt hittar rätt ord. Än så länge råder det lite delade meningar om vikten av Rankbrain. Men enligt Google kan Rankbrain, innehåll och länkar komma att bli de tre viktigaste parametrarna inom SEO. Vår gissning är att AI är något som vi alla kommer att påverkas av mera framigenom.

Redo att börja ditt nästa projekt med oss?

Slå oss en signal på 035-177330 eller skicka ett meddelande till oss så kommer vi tillbaka till dig så fort som möjligt!

Skicka meddelande

Tre skäl att välja oss som webbyrå

Service

Vår förhoppning är att du ska känna att vi är mer än en leverantör. Någon som faktiskt bryr sig om att du får den bästa lösningen för dig.

Kompetens

Vi är en liten webbyrå. Med ett noga utvalt nätverk av ambitiösa, kompetenta samarbetspartners och leverantörer, med spetskompetens inom sitt område.

Erfarenhet

Vi hjälper företag att göra bättre affärer online. Det har vi gjort sedan 1999.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Vi skickar ut cirka 10 nyhetsbrev per år

Följ oss i sociala medier
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Kontakta oss