Vi hjälper dig med sex enkla tips på hur du får fler besökare till din hemsida

Sex sätt att marknadsföra din hemsida

Publicerad 09 okt 2013

Google Tips

Du har lagt ner mängder av tid, kraft och pengar på att er hemsida ska bli så bra som möjligt, men hittar dina besökare dit? Precis som när man bygger upp ett fysiskt kontor eller butik, krävs det att man talar om att man finns. Läs vidare så hjälper vi dig med sex enkla tips på hur du får fler besökare till din hemsida. Förhoppningsvis innebär det även att du får fler kunder.

Hittar potentiella kunder er hemsida?

1. Hittar potentiella kunder er hemsida?
-eller hittar de era konkurrenters? Att finnas med hos sökmotorerna är viktigare än någonnsin. Lägg tid och pengar på att synas i sökmotorerna. Alla vill synas på de första 10 träffarna, det är inget som sker automatiskt utan ni behöver ha en strategi för det.
13 tips hur du kan sökmotoroptimera själv

2. Ha er webbadress på allt!
Ha med er www-adress på fakturor, pennor, bilar, jackor, visitkort, muggar, offerter, broschyrer mm. Det är mer effektivt och lättare att komma ihåg en hemsidesadress än ett telefonnummer.
Vi hjälper dig med dina trycksaker.

3. Skicka ut nyhetsbrev
Nyhetsbrev är ett effektivt sätt att marknadsföra sig och hålla en dialog med dina kunder. Till en kostnad av ett fåtal frimärken, når du tusentals prenumeranter. Lika enkelt som ett ordbehandlingsprogram, skapar och skickar du nyhetsbrev till tusentals prenumeranter. Nyhetsbrevet ska fungera som marknadskanal till din hemsida genom att du länkar dit.
Vill du göra ett eget nyhetsbrev?

4. Marknadsför er webbadress
Ha alltid med webbadressen i all annonsering. Använd den på ett effektivt sätt, så att du drar nytta av flera medier. Ha en tävling, frågan visas i den tryckta annonsen men svaret lämnar man på hemsidan. Samtidigt får du besökarens kontaktuppgifter som kan sparas till andra marknadsaktiviteter.

5. Köp plats hos sökmotorerna
Alla vill synas på de första träffarna i sökmotorerna. Beroende på vilken bransch du är verksam inom, är uppgiften olika svår att uppnå. En genväg är att komplettera de organiska träffarna med att köpa annonsplats hos sökmotorerna. Eftersom Google är den tveklöst största aktören på marknaden, kan det vara bra att börja med Google AdWords annonsering.
Så lyckas du med din Google Adwords kampanj

6. Innehåll, innehåll, innehåll
Det viktigaste är ändå att du har ett intressant och lockande innehåll på webbplatsen. För att få återkommande besökare behöver innehållet uppdateras. Trycksaker kan man uppdatera en gång om året, en webbplats uppdateras löpande och blir aldrig färdig.

Med ett bra publiceringsverktyg är det snabbt och enkelt att uppdatera och förbättra din webbplats. BackNet CMS är ett sökmotorvänligt publiceringsverktyg som gör att du får kontroll på hela din webbplats. Plocka ihop din egen webblösning eller välj bland våra anpassade webbpaket.
Läs mer om BackNet CMS

Vet du hur många besökare ni har?
En mycket viktig och spännande del av din hemsida, är att följa upp och bevaka hur dina besökare använder den. Vi hjälper dig att få tillgång till Google Analytics som ger dig väldigt mycket viktig fakta om hur dina besökare använder sig av din webbplats.

Hur många, varifrån, när och vilka sökord använder dina besökare sig av? Det och mycket, mycket mer får du reda på i din besöksstatistik.

Följ upp hur dina besökare använder sig av din webbplats med hjälp av Google Analytics. Vi hjälper dig med din webbanalys.

Tre skäl att välja oss som webbyrå

Expertis

Vi har spetskompetens inom ett antal områden. Om vi inte har det, anlitar vi någon av våra samarbetspartners som har det.

Teknologi

VI levererar fantastiska digitala upplevelser till dina besökare. Anpassade att fungera, oavsett vilken enhet din besökare använder.

Erfarenhet

Vi hjälper företag att göra bättre affärer online. Det har vi gjort sedan 1999.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Vi skickar ut cirka 10 nyhetsbrev per år

Följ oss i sociala medier
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Kontakta oss