Skydda dina besökare

Varför ska jag använda SSL-certifikat?

SSL-certifikat gör din hemsida säker

Skydda och värna om din besökares integritet.

Under 2018 har det blivit en hygienfaktor att ha ett SSL-certifikat installerat på sin hemsida. Mycket tack vare att Google flaggar sajter som saknar SSL-certifikat som osäkra. Med ett SSL-certifikat skyddar du informationen mellan dina besökare och din hemsida, det ger även dig som företag ett seriöst intryck då besökaren ser att du prioriterar säkerhet samt kan känna sig trygg att lämna ifrån sig information.


Vad är syfte med att använda SSL-certifikat?

Vad är syftet med att använda SSL-certifikat?

Största fördelen med ett installerat SSL-certifikat är att du vet att trafiken krypteras mellan dina besökares webbläsare och din hemsida. Det ger en bättre säkerhet och minskar risken att informationen fångas upp och missbrukas av någon annan. Dina besökare känner sig trygga att ge ifrån sig känsliga uppgifter så som kontokort, personnummer m.m när anslutningen använder sig av https.

Hur ser jag om en hemsida har SSL-certifikat?

Det är väldigt enkelt. Surfa in på en hemsida. Ser du en grön ikon till vänster om domänen samt att det står https:// före domänen i adressfältet, då vet du att anslutningen är säker.

Hur fungerar SSL-certifikat?

När du besöker en hemsida som har ett SSL-certifikat installerat kontrolleras certifikatet att allt stämmer, är så fallet skapas det en säker anslutning. Du får en grön ikon eller ett hänglås och då vet du att all trafik mellan din webbläsare och hemsidan krypteras och att ingen annan kan ta del av informationen som utbyts. Detta sker automatiskt så du behöver inte göra något.


Typer av SSL-certifikat

Vilka typer av SSL-certifikat finns det?

I grund och botten så finns det tre huvudtyper av SSL-certifikat.

DV – Domain Validated

Ett domänvaliderat certifikat är det enklaste och vanligaste sättet att skaffa sig ett SSL-certifikat. Här kontrolleras att du är ägare av domänen, och är ofta det billigaste certifikatet. Din företagsinformation visas inte på certifikatet.

OV – Organization Validated

Ett organisationsvaliderat cerifikat kontrollerar att företaget som beställer certifikatet är det företag som äger domänen, dvs att alla företagsuppgifter är korrekta. Här kan man behöva verifiera dessa uppgifter med hjälp av företagsdokument eller via ett publikt register. Din företagsinformation kommer att visas på certifikatet.

EV – Extended Validated

Ungefär som OV men ytterligare kontroll av bland annat fysisk plats för företaget. Företagsnamnet kommer även visas i grönt vid adressfältet i webbläsaren. Detta har du kanske sett när du t ex loggar in på din bank.


Google flaggar sajter som osäkra

Flaggar Google sajter som osäkra?

Sedan sommaren 2018 flaggar Googles webbläsare Chrome tydligt sajter som saknar SSL-certifikat som osäkra. Även övriga webbläsare såsom Mozilla Firefox, Microsoft Edge mfl, flaggar dessa sajter som osäkra.

Mozilla har t o m implementerat ett HTTPS-Only läge vilket innebär att Firefox bara ansluter till säkra anslutningar.


Varför ska jag använda SSL-certifikat?

Varför ska jag använda SSL-certifikat?

1. Säkerhet

Den största fördelen är att du vet att trafiken krypteras mellan din hemsida och dina besökares webbläsare. Det ger en bättre säkerhet och minskar risken att informationen fångas upp och missbrukas av någon annan.

2. Trygghet

Dina besökare känner sig troligtvis tryggare att ge ifrån sig uppgifter när anslutningen använder sig av https. Det ger även ditt företag ett seriöst intryck att du tar säkerheten på allvar.

3. Högre trust

Det kan ge dig fördelar genom att det boostar din ranking hos Google, vilket gör att din hemsida syns och värderas bättre vid sökningar och indexeringar. Webbläsarna anser att din webbplats är trygg och säker att besöka.


Vi hjälper dig och ditt företag

Vi hjälper dig och ditt företag att välja rätt SSL-certifikat. Vi installerar, hanterar och ser till att certifikatet förnyas innan det förfaller och blir ogiltigt. Har du en webblösning via oss ser vi även till att det görs rätt redirects från http till https.

Redo att börja ditt nästa projekt med oss?

Slå oss en signal på 035-177330 eller skicka ett meddelande till oss så kommer vi tillbaka till dig så fort som möjligt!

Skicka meddelande

Tre skäl att välja oss som webbyrå

Kompetens

Vi är en liten webbyrå. Med ett noga utvalt nätverk av ambitiösa, kompetenta samarbetspartners och leverantörer, med spetskompetens inom sitt område.

Förståelse

Vi är flexibla, lyhörda och lyssnar kanske inte alltid på vad du säger. Utan förstår vad du menar.

Trygghet

Med 25 års erfarenhet, långvariga kundrelationer, stabil ekonomi och engagerade medarbetare kan du känna dig trygg hos oss.

Förbättra din närvaro på nätet
Ja tack, jag vill gärna få nyheter, tips och bra erbjudanden direkt till min e-postadress.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Vi skickar ut cirka 10 nyhetsbrev per år

Följ oss i sociala medier
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Kontakta oss